De duurste kerstboom ter wereld staat in Spanje

duurste kerstboom staat in spanje

De waarschijnlijk duurste kerstboom ter wereld is te vinden in Spanje, om precies te zijn in de gemeente Estepona aan de Costa del Sol in de provincie Málaga, Andalusië. Het gaat om een drie meter hoge kerstboom die versierd is met diamanten en andere edelstenen van o.a. Cartier en Bulgari. De boom heeft een waarde van maar liefst 11 miljoen euro.

De 11 miljoen euro kostende kerstboom is te vinden in het Kempinski Hotel Bahía in Estepona aan de Costa del Sol. De ‘arbol de navidad’ schittert met de bling bling in wit, roze, blauw en goud met diamanten en edelstenen wat niet de typische kerstboom decoratie is voor de meeste mensen.

De miljoenen kostende kerstboom werd gepresenteerd bij de opening van de Mercado Navideño, iets dat elk jaar georganiseerd wordt om geld op te halen voor lokale goede doelen.

De kerstboom zelf werd ontworpen door de Britse juwelen ontwerpster Debbie Wingham waarbij zij schijnbaar een groot budget had. Debbie heeft ooit de duurste huwelijkstaart gemaakt ter waarde van maar liefst 50 miljoen euro maar ze heeft ook schoenen etc. ter waarde van 15 miljoen euro in de aanbieding.

De kerstboom is in het luxe Kempinski hotel nog tot 6 januari (Driekoningen) te bekijken. Op 28 december vindt er echter een speciaal feestje plaats genaamd ‘Diamantes y Champan’  waarbij elke genodigde een glas Champagne krijgt met op de bodem een diamant. Slechts één van deze diamanten is echt en heeft een waarde van 2.500 euro. Om mee te doen met dit feestje dien je 100 euro per persoon te betalen.

Bron: SpanjeVandaag

Nieuwsbrief

[/db_pb_signup]