Floración de Cieza in Murci

Floracion-de-Cieza-in-Murcia

Officieel vindt de ‘Floración de Cieza’ plaats tussen 22 februari en 22 maart maar het warme weer heeft ervoor gezorgd dat de perziken al aan het bloeien zijn waardoor de velden in Murcia prachtig roze gekleurd zijn. Het is een feest van kleur en aroma waar fotografen, families, toeristen en natuurliefhebbers vanuit heel Spanje op af komen.

Zelfs de boeren in de Murcia regio zijn elk jaar weer verbaasd over de schoonheid van de bloeiende perziken boomgaarden. In principe vindt deze bloei plaats tussen 22 februari en 22 maart maar aangezien dit afhankelijk is van de natuur zijn deze data niet te voorspellen. De bloei is dan ook eerder begonnen dit jaar en de bloeiende perzikbomen zijn al te bewonderen.

Elke fruitboom speelt een rol in de natuurlijke kleurrijke wereld zoals de bloeiende amandelbomen, abrikozenbomen, kersenbomen, pruimen … en de hoofdpersoon in Murcia: de perzikboom. De perzikbloesem is onmiskenbaar want deze heeft een roze tint met lila en soms rode kleuren die de bloesem onderscheidt van andere boombloemen.

Tussen 22 februari en 22 maart zijn er verschillende activiteiten in de omgeving van Cieza waaronder speciale routes waar de gidsen tekst en uitleg geven over de bloeiende perzikbomen en de mooiste plaatsen laten zien. Meer informatie over routes is HIER te lezen.

Bron: SpanjeVandaag

Nieuwsbrief

[/db_pb_signup]