Verhuizen naar Spanje. Kiezen voor een internationale verhuizer?

Internationale-verhuizer

Internationale verhuizers naar Spanje

Ga je verhuizen naar Spanje en neem je je inboedel mee, dan is het raadzaam om deze door een internationale verhuizer te laten transporteren naar je nieuwe woonplaats. Laat je goed informeren wat je allemaal mee mag nemen en welke delen van de inboedel, zoals motorvoertuigen, aangemeld moeten worden.

Zelf verhuizen of een internationaal verhuisbedrijf inschakelen?

Er komen veel zaken op je pad wanneer je verhuist naar Spanje, waaronder ook de daadwerkelijke verhuizing. Om kosten te besparen lijkt het handig dit zelf te doen, maar het is zeker een aanrader om een internationale verhuizer in te schakelen.

Kies voor een gespecialiseerde internationale verhuizer

Een ervaren internationale verhuizer weet wat belangrijk is bij een verhuizing naar jouw bestemming in Spanje. De medewerkers hebben ervaring en kennen de processen goed, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Denk bijvoorbeeld aan de douane formaliteiten. Ook is de erkende internationale verhuizer vaak voordeliger omdat hij verhuizingen kan combineren. Dit scheelt in de kosten.

Wat doet de internationale verhuizer?

De verhuizer is verantwoordelijk voor het inpakken van de kleine goederen in dozen en het vakkundig inpakken van kostbare goederen zoals schilderijen of antiek. Jouw kleding gaat in speciale garderobe-dozen. Je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen, dat scheelt in de kosten. De demontage van grote meubelstukken kan ook door de verhuizer gedaan worden. De keuze is aan jou.

De internationale verhuizer zal de inboedel op de aangegeven datum in de verhuiswagen laden. Bij het laden is het van belang dat de goederen goed in de wagen gezet worden, zodat gedurende het transport geen schade ontstaat.

Jouw inboedel wordt vervolgens naar de opslaglocatie van de verhuizer gebracht. Meestal combineert de verhuizer jouw verhuizing met een aantal andere verhuizingen om zo kosten te besparen en worden de te verhuizen inboedels opgeslagen tot aan het transport.

De ervaren internationale verhuizer zorgt voor een gedetailleerde inventarislijst en merkt jouw goederen. Deze gedetailleerde inventarislijst wordt ook gebruikt voor de douaneformaliteiten die voor je verzorgd worden.

Het lossen van jouw inboedel vindt vaak plaats door de chauffeur met hulp van lokale verhuizers of u helpt mee. Vaak speelt bij het lossen de bereikbaarheid van de bestemming een belangrijke rol, denk hierbij aan heuvelachtig terrein, oprijlanen, smalle straten, onverharde wegen enzovoort.

Bij het lossen worden de goederen en de meubelen in de juiste ruimte geplaatst. Het uitpakken kun je zelf doen. Montage van de gedemonteerde meubelen kan ook door de verhuizers verzorgd worden.

Verzekeren en geschillen

De erkende internationale verhuizer zorgt voor de verzekering van jouw inboedel tijdens het transport en is aangesloten bij een geschillencommissie.

Meubilair opslaan?

Mocht je een woning gaan huren dan dien je het reeds aanwezige meubilair zelf op te slaan. Verhuurders hebben meestal zelf geen opslagruimte. Je kan er ook voor kiezen in eerste instantie het meubilair in Nederland bij de erkende internationale verhuizer op te laten slaan.

Nieuwsbrief

[/db_pb_signup]