Malaga gekozen tot Europese Hoofdstad van Slim Toerisme 2020

Malaga-gekozen-tot-europese-hoofdstad

Malaga is gekozen tot Europese Hoofdstad van Slim Toerisme 2020. De titel wordt toegekend door de Europese Commissie om bestemmingen te onderscheiden, die ervoor hebben gekozen om te innoveren om het toerisme duurzamer te maken.

De stad in Zuid-Spanje is de enige Spaanse die in aanmerking kwam voor de benoeming van 35 steden in 17 andere lidstaten van de Europese Unie. Hieruit werd een voorselectie gemaakt van 10 steden die zich konden presenteren voor een Europese jury. Net als Malaga, wist ook het Zweedse Gothenburg indruk op de jury te maken met goede prestaties in de vier, voor de benoeming van belang zijnde categorieën. Gothenburg is de tweede stad die de titel dit jaar ontvangt. Malaga heeft een activiteitenprogramma voor 2020 opgesteld dat volgens de Europese jury als model kan dienen voor andere steden.

De benoeming en prijs werd woensdag bekend gemaakt in de Finse hoofdstad Helsinki. Helsinki was vorig jaar samen met de Franse stad Lyon de winnaar. Malaga’s burgemeester, Francisco de la Torre gaf eerder deze week nog aan er veel vertrouwen in te hebben dat zijn stad de prijs zou winnen. De gemeente zet slimme tools in voor de marketing waarmee men kan anticiperen op veranderingen in de toeristische vraag. Verder zijn er strategieën geïmplementeerd die het leven van alledag en de ervaring van toeristen in de stad moeten verbeteren.

‘Deze onderscheiding is behalve een reden voor grote blijdschap een krachtige stimulans om ons best te blijven doen om voor altijd een stad te blijven die in technologisch opzicht in de voorhoede blijft’, aldus De la Torre.

De Hoofdstad van Slim Toerisme is een initiatief van de Europese Unie ter bevordering van slim toerisme binnen de EU en om een innovatief, duurzaam en inclusief toerisme te ontwikkelen en ervaringen daaromtrent uit te kunnen wisselen. De twee winnende steden krijgen een jaar lang gerichte communicatie en bevordering van de naamsbekendheid ondersteund door een groep deskundigen op dit gebied. De steden worden met uitgebreide communicatieactiviteiten op de kaart van slimme toeristische bestemmingen gezet. Zo krijgen ze zichtbaarheid als pioniers van slim toerisme in de EU. De steden ontvangen een trofee en een grote interactieve sculptuur die in het centrum van de stad de inzet benadrukt voor een duurzaam, toegankelijk, digitaal en cultureel toerisme. Tot slot ontvangen de steden nog een korte presentatievideo die de prestaties op dit vlak benadrukt en een tentoonstelling tijdens een groot toerisme event van de EU of op een toeristische beurs.

Nieuwsbrief

[/db_pb_signup]