Overwinteren in Benidorm

Het-roer-om-Emigreren-naar-Spanje-overwinteren-in-benidorm

Benidorm is een Spaanse badplaats aan de Costa Blanca en ligt zo’n 40 kilometer boven Alicante, de hoofdstad van de provincie. Bij Alicante bevindt zich ook een vliegveld waarop vanaf alle Nederlandse vliegvelden gevlogen wordt. Benidorm is populair vanwege haar klimaat, dat zowel ’s zomers als ’s winters zeer behaaglijk is. Dit maakt Benidorm een ideale bestemming om te overwinteren.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Behalve het bezoeken van de fijne stranden en de vele eettentjes zijn er nog meer dingen in en rondom Benidorm te doen. Zo zijn er vele mogelijkheden om bingo, golf en jeu de boules te spelen. Verder kun je in het centrum het park L’Aigüera en de oude parochiekerk San Jaime bezichtigen. Ook is de omgeving van Benidorm zeer geschikt voor wandeltochten.

De Nederlandse Vereniging Costa Blanca

De Nederlandse Vereniging Costa Blanca is een vereniging die sociale- en culturele activiteiten organiseert voor Nederlanders in en rondom Benidorm. De Vereniging is gevestigd vlak naast Benidorm, tussen Albir en Altea. Elke week zijn hier activiteiten zoals kaartspellen, computerles, wandelen, Spaanse taalles en jeu de boules te ondernemen. Kijk hier voor meer informatie over deze vereniging.

Villajoyosa

Wanneer je zin hebt om Benidorm even te verlaten, kun je Villajoyosa bezoeken. Dit stadje ligt tussen Alicante en Benidorm in en staat bekend om de eeuwenoude Spaanse chocoladefabriek Chocolates Valor en het bijbehorende chocolademuseum die hier gevestigd zijn. Verder is Villajoyosa een aantrekkelijke plaats om te bezichtigen dankzij haar vele gekleurde huizen die door de hele stad te vinden zijn, een stadsmuur uit de 16e eeuw, een Romeinse toren, de opmerkelijke hangende huizen boven de rivier Amadoiro en een haven met visafslag.

Senioren woonresort

Ciudad Patricia is een sfeervol woonpark in Benidorm. Hier zijn zowel huur- als koopappartementen te vinden op verschillende locaties binnen het grote park. De minimumleeftijd voor huren is 55 jaar. Op het park is een verpleegtehuis aanwezig met vele voorzieningen. Hiernaast beschikt het park ook over drie zwembaden, midgetgolf, een jeu de boules- en een tennisbaan. Onder de service van het park vallen onder andere: beveiliging, onderhoud, 24 uur beschikbaarheid van medische assistentie, satelliettelevisie en organisatie van sociale activiteiten. Kijk hier voor meer informatie over dit woonpark.

Thuiszorg in Spanje

In het geval dat u graag thuiszorg wil ontvangen in Spanje dan kunt u in Benidorm terecht bij meerdere gerenommeerde Nederlandse thuiszorgaanbieders.

Anneke Integral Care Services

Niet alleen voor persoonlijke zorg kun je hier terecht, maar ook voor terminale zorg, begeleiding naar een arts of bij het verhuur van hulpmiddelen. Anneke Integral Care Services biedt naast zorg ook een dienstenpakket in de vorm van verhuur van hulpmiddelen, rolstoelbusvervoer en begeleiding naar de arts. Kijk hier voor meer informatie omtrent deze thuiszorg.

Joannes de Deo

Bij Joannes de Deo kunt u terecht voor een breed pakket aan thuiszorgdiensten voor tijdelijke en permanente zorg. Het bedrijf biedt persoonlijke zorg, uitstapjes, verpleging en verhuur van hulpmiddelen. Er zijn altijd Nederlandstalige gediplomeerde verpleegkundigen en verzorgende aanwezig. Kijk hier voor meer informatie over deze aanbieder.

Nieuwsbrief

[/db_pb_signup]