Personeel Amazon Spanje gaat staken met Black Friday en Kerstmis

staken-Amazon

Het is officieel, het personeel bij het logistieke centrum van Amazon in San Fernando de Henares nabij Madrid gaan staken. Dat doet het personeel op diverse belangrijke data om zo het bedrijf het meeste te raken, iets waar waarschijnlijk ook de klanten de dupe van zullen zijn. Er zal gestaakt worden op de data van de Black Friday, Kerstmis en Driekoningen.

De vakbonden hebben hetgeen waar al weken over wordt gesproken officieel gemaakt, er zal gestaakt worden door het personeel bij het distributiecentrum in San Fernando de Henares nabij Madrid. En dat doet het personeel op 23 en 24 november met de Black Friday kortingen, op 7 en 9 december tijdens de “puente de la Constitución”, op 15 en 30 december en op 3 en 4 januari rond Driekoningen.

Het is niet de eerste keer en zoals het er nu naar uitziet zal het ook niet de laatste keer zijn dat het personeel van Amazon nabij Madrid het werk gaat neerleggen tijdens stakingen. De staking is een idee van de vakbonden CGT en CCOO die slechts 25% van het personeel vertegenwoordigen bij Amazon. Een groter deel van het personeel is aangesloten bij de vakbonden UGT en CSIT die op dit moment niet meedoen met de stakingen. Binnen het bedrijf is dus grote verdeeldheid onder het personeel.

De vraag is of deze stakingen enig effect zullen hebben op de normale werkzaamheden van het voorbereiden, klaarmaken en versturen van de duizenden artikelen die rond deze data in Spanje gekocht gaan worden. Er wordt ook alleen gestaakt bij het centrum nabij Madrid waardoor de kans groot is (net zoals bij de overige stakingen) dat de werkzaamheden verplaatst worden naar de andere centra in Spanje zoals in Barcelona en Valencia of zelfs in Zuid Frankrijk of Italië.

Bron: Spanje Vandaag

Nieuwsbrief

[/db_pb_signup]