Mobiele telefoon in Spanje

mobiele-telefoon-in-spanje

Op deze pagina staat beschreven hoe je een mobiel abonnement kunt afsluiten in Spanje. Daarnaast vind je op deze pagina een overzicht van gsm aanbieders (providers) in Spanje en handige tips bij het afsluiten van een gsm abonnement of pre-paid.

Waarom is een Spaans abonnement handig?

Of je nu voor een korte tijd (voor je studie of werk) of voor een lange tijd (emigratie) in Spanje verblijft, meestal is het erg handig om over een Spaanse sim-kaart te beschikken. Met een Spaans nummer kun je vaak goedkoper bellen naar Spaanse nummers dan met je Nederlandse nummer. Daarnaast vragen veel instanties regelmatig naar een telefoonnummer. Indien je je Nederlandse nummer als contactnummer opgeeft, kost het je geld als je hierop wordt gebeld. Een mobiele telefoon met simkaart, inclusief 15 euro beltegoed, kun je al voor 20 euro kopen (je betaalt dan maar 5 euro voor de telefoon).

Waar kun je een contract sluiten?

Vele gsm aanbieders (providers) hebben hun eigen winkels maar je kan ook online een contract afsluiten.

Voorbeelden van aanbieders met website zijn:
Vodafone: www.vodafone.es
Orange: www.orange.es
Movistar: www.movistar.es
Yoigo: www.yoigo.es
Mas: www.masmovil.es

Een bedrijf dat veel verschillende gsm providers aanbiedt, is The Phone House. Voor meer informatie zie: www.phonehouse.es

Hoe kun je een contract sluiten?

Om in een winkel een prepaid kaart (de prepago) te kunnen kopen, heb je een paspoort of NIE nummer nodig. Om een contract af te sluiten heb je deze documenten ook nodig, met een bankafschrift.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn afhankelijk van het pakket dat je kiest. De mobiele telefoon providers hebben vaak acties en wisselende prijzen.
Kijk voor de laatste aanbiedingen op de sites van de providers of op www.phonehouse.es.

Tips

  • Vergelijk de voorwaarden van de verschillende aanbieders goed en kies degene, die voor jou de meeste voordelen heeft. Zo wordt je niet ineens verrast doordat plotseling blijkt dat je minimaal 6 euro per maand moet verbruiken, dat sms’en naar het buitenland duurder is of dat een bedrijf niet kan garanderen dat sms’jes naar het buitenland aankomen.
  • Op www.vergelijksimonly.nl/onderzoek-bellen-buitenland zijn de providers flink onder de loep genomen en vind je een mooi overzicht van de belangrijkste bevindingen op het gebied van bellen, smsen, internet en speciale buitenlandbundels.
    Als je nog niet zeker weet hoelang je in Spanje zal blijven, is het aan te raden eerst pre-paid te nemen en later eventueel op een abonnement over te gaan.
  • Een handige site met een vergelijking van tarieven van mobiel internet in Spanje: Comparativa tarifas de internet en móvil

Nieuwsbrief

[/db_pb_signup]