Warmere zomer in Spanje

Warmere-zomer-in-Spanje

De Spaanse weerdienst verwacht dat het deze zomer op het Spaanse vasteland en op de Balearen eilanden warmer zal gaan worden dan wat normaal is. De zomerwarmte volgt op een droge lente waarbij er 15% minder neerslag werd genoteerd dit jaar. Deze zomer zal de temperatuur gemiddeld tenminste een halve tot een hele graad hoger worden.

De maanden juli en augustus worden volgens de Agencia Estatal de Meteorología (Aemet) warmer dan normaal. Deze vrijdag 21 juni om 17.54 is het begin van de meteorologische zomer waarbij de temperaturen waarschijnlijk zo’n 0,6 graden hoger zullen zijn dan het gemiddelde tussen 1981-2010 maar minder warm dan tussen 2015-2017.

De lente is deze vrijdag officieel voorbij waarbij deze droger was dan normaal met 15% minder neerslag en gemiddeld 174 liter/m2 in Spanje. De lente van 2018 was juist weer de natste lente sinds dat men met het bijhouden van de temperaturen is begonnen.

De kranten schrijven over een mogelijke eerste hittegolf in Spanje begin volgende week maar de Aemet wil zo ver nog niet gaan. De Spaanse weerdienst waarschuwt wel voor mogelijke weeralarmen vanwege extreem hoge temperaturen op diverse plaatsen in Spanje maar wil nu nog niet spreken van een hittegolf.

Bron: SpanjeVandaag

Nieuwsbrief

[/db_pb_signup]